عواملی وجود دارد که موجب افسردگی شدید در فرد خواهد شد. این عوامل عبارتنداز:
اختلال در برقراری ارتباط: کشمکش، بحث و درگیری در خانواده، عدم ارتباط درست با اعضای خانواده، دوستان و…. میتواند باعث اختلال در ارتباط افراد شود. این عامل اگر شدت پیدا کند میتواند به یک عامل مهم در ابتلا به افسردگی شدید در فرد شود.
مصرف دارو: مصرف برخی از داروها میتواند زمینه را برای بروز بیماری افسردگی مهیا کند. مصرف داروهایی چون آلفا، اینترفرون، ایزوترتینوئین و.. میتواند ریسک ابتلا به افسردگی در فرد را افزایش دهد.
مرگ عزیزان: مرگ عزیزان نزدیک میتواند یک غم بزرگی را به دوش افراد بیندازد. تحمل آن برای بسیاری از افراد سخت و طاقت فرسا است. بهتر است در این زمان برای کنار آمدن با این مشکل به یک روانشناس خوب مراجعه کنید.
ژنتیک: یکی ازعوامل زمینه ساز مهم که احتمال بروز افسردگی در فرد را تشدید میکند، ژنتیک است. ممکن است برخی از اعضای خانواده شما هم دچار افسردگی شده باشند از این رو این عامل میتواند دلیلی بر شدت یافتن افسردگی شما باشد.
مصرف مواد مخدر: مصرف مواد مخدر به طور ناخودآگاه فرد را به سمت افسردگی میبرد. طبق آمار منتشر شده حدود ۳۰ درصد افرادی که مواد مخدر مصرف میکنند، افسردگی شدید دارند. این افسردگی اگر درمان نشود میتواند در نهایت منجر به خودکشی و مرگ فرد شود. مصرف مواد مخدر و مشروبات الکلی برای مدت زمان کوتاهی میتواند حال شما را خوب کند، بعد از مدتی افسردگی آن شما را آزار خواهد داد.
مشکلات شخصی: مشکلات شخصی، تنهایی و… میتواند به عاملی برای بروز افسردگی شدید در فرد تبدیل شود. زمانی که به این عوامل توجه نداشته باشید شدت پیدا میکند و منجر به افسردگی شدید در فرد خواهد شد.
بیماری: بیماریهایی وجود دارند که میتوانند موجب افسردگی در فرد شوند. اگر این بیماریها درمان نشوند و در همان روزهای اولیه نسبت به درمان آن اقدام نکنید، ممکن است که موجب افسردگی شدید در فرد شود.
مشکلات شیمیایی مغز: در افرادی که به افسردگی شدید مبتلا میشوند هیپوکامپ مغز نسبت به دیگر افراد کوچکتر خواهد شد. زمانی که هیپوکامپ کوچک شود تعداد گیرندههای سروتونین هم کاهش چشمگیری پیدا میکنند. سروتونین یک ناقل عصبی است که ارتباط بین سلولهای بدن را برقرار میکند، به عنوان یک مواد شیمیایی در مغز معرفی میشود.